Bij een gastouder in vertrouwde handen

Voordelen van gastouderopvang


Goed geregeld

Als ouder wil je de opvang van jouw kind goed regelen. Uit onderzoek blijkt dat een vast gezicht, flexibiliteit en de afstand van de eigen woning naar de opvanglocatie de belangrijkste factoren zijn bij het kiezen van kinderopvang. Geen wonder dus dat steeds meer ouders kiezen voor gastouderopvang!

 


Voordelen

Gastouderopvang heeft jou en je gezin veel te bieden. We hebben de belangrijkste voordelen voor je op een rij gezet.  


Met een gastouder kies je voor zekerheid; je kiest de gastouder waar jij een goed gevoel bij hebt en weet precies wie er voor jouw kind zorgt als jij aan het werk bent. Voor je kind betekent een gastouder opvang door een veilig en vertrouwd gezicht. Met name voor jonge kinderen is die hechting met een vaste verzorger heel belangrijk.

Jouw opvangwensen en de behoeften van je kind vormen het uitgangspunt bij gastouderopvang. Zo kan het vaste ritme van je baby gewoon doorgaan tijdens opvangdagen of kan je kind ook tijdens opvangdagen met vriendjes afspreken of sporten. Gastouderopvang is opvang die past. Bij jou én bij jouw kind.

Je betaalt je gastouder alleen voor de uren die je afspreekt. Logisch! Waarom een hele dag afrekenen als je maar een halve dag nodig hebt? In de praktijk blijkt gastouderopvang gemiddeld 20% goedkoper te zijn dan andere vormen van kinderopvang. Lees hier wat gastouderopvang financieel zo aantrekkelijk maakt.

Ieder kind, iedere werksituatie en iedere opvangbehoefte is anders. Gelukkig kun je met je gastouder afspraken maken over flexibele opvangtijden. Dat is wel zo makkelijk als je werkdag een half uurtje uitloopt of als je in wisselende diensten werkt.

Met een gastouder van ViaViela kies je voor een echte opvangexpert. Gastouders van ViaViela moeten over de juiste (pedagogische) opleidingsachtergrond en ervaring beschikken. En heb je jouw ideale gastouder gevonden? Dan zorgen wij dat je gastouder is geverifieerd en gecontroleerd en aan alle eisen voldoet om de opvang voor jouw kind te mogen verzorgen.   

Een gastouder biedt kinderopvang in een groep van maximaal 6 kinderen. Door deze groepsgrootte ligt het geluidsniveau laag en ervaren kinderen meer rust. Tegelijkertijd worden er ook andere kinderen opgevangen. Hierdoor komt je kind al jong met andere kinderen in contact. Goed voor de sociale ontwikkeling en: gezellig!

Bij een gastouder wordt jouw kind gezien en gehoord, er is genoeg ruimte voor één-op-één aandacht. Ook is er oog voor de ontwikkeling van je kind. Je gastouder is een opvangprofessional die jouw kind goed leert kennen en precies weet op welke vlakken het graag wordt uitgedaagd.

Gastouderopvang betekent keuzevrijheid in opvanglocatie. Naast opvang bij een gastouder, kun je ook kiezen voor een gastouder bij jou in huis. Kinderopvang in huis (een nanny) betekent dat het ritme van je gezin gewoon doorgaat, ook als jij aan het werk bent. Daarnaast kan opvang in huis, zeker als je meerdere kinderen hebt, een financieel voordeel opleveren. 

Kies je voor opvang bij een gastouder in huis dan moet deze opvanglocatie veilig en schoon zijn en ingericht op jouw kind. Samen met je gastouder zorgen wij dat de opvanglocatie aan al deze eisen voldoet. Zo wordt je kind altijd veilig en gezond opgevangen.