Bij een gastouder in vertrouwde handen

Voordelen van gastouderopvang

De voordelen van je kind laten opvangen door een gastouder zijn groot. Belangrijk, want jij wilt de opvang van je kind goed regelen. Steeds meer ouders leren de unieke manier van opvang bij de gastouder kennen. We hebben de belangrijkste voordelen voor je op een rij gezet.


De voordelen van een gastouder

We hebben de belangrijkste voordelen voor je op een rij gezet:


Met een gastouder kies je voor zekerheid; je kiest de gastouder waar jij een goed gevoel bij hebt en weet precies wie er voor jouw kind zorgt als jij aan het werk bent. Voor je kind betekent een gastouder opvang door een veilig en vertrouwd gezicht. Met name voor jonge kinderen is die hechting met een vaste verzorger heel belangrijk.

Jouw opvangwensen en de behoeften van je kind vormen het uitgangspunt bij gastouderopvang. Zo kan het vaste ritme van je baby gewoon doorgaan tijdens opvangdagen of kan je kind ook tijdens opvangdagen met vriendjes afspreken of sporten. Gastouderopvang is opvang die past. Bij jou én bij jouw kind.

In de praktijk blijkt gastouderopvang gemiddeld 20% goedkoper te zijn dan andere vormen van kinderopvang. Lees hier wat gastouderopvang financieel zo aantrekkelijk maakt.

Ieder kind, iedere werksituatie en iedere opvangbehoefte is anders. Gelukkig kun je met je gastouder afspraken maken over flexibele opvangtijden. Dat is wel zo makkelijk als je werkdag een half uurtje uitloopt of als je in wisselende diensten werkt.

Een gastouder biedt kinderopvang in een groep van maximaal 6 kinderen. De opvang vindt plaats in het huis van de gastouder, waardoor het al snel heel vertrouwd voel voor je kind. Door de groepsgrootte ligt het geluidsniveau laag en ervaren kinderen meer rust. Jonge kinderen slapen hierdoor vaak beter en komen niet oververmoeid thuis. Tegelijkertijd worden er ook andere kinderen opgevangen. Hierdoor komt je kind al jong met andere kinderen in contact. Goed voor de sociale ontwikkeling en: gezellig!

Bij een gastouder wordt jouw kind gezien en gehoord, er is genoeg ruimte voor één-op-één aandacht. Ook is er oog voor de ontwikkeling van je kind. Je gastouder is een opvangprofessional die jouw kind goed leert kennen en precies weet op welke vlakken het graag wordt uitgedaagd.

Gastouderopvang is een officiële vorm van kinderopvang. Dit betekent dat je, mits je aan alle voorwaarden voldoet, aanspraak kunt maken op kinderopvangtoeslag. Deze toeslag ontvang je iedere maand via de overheid en is een tegemoetkoming in je opvangkosten. Gebruikmaken van een gastouder scheelt je dus direct in je opvangkosten! Daarnaast zijn al onze gastouders gediplomeerd en blijven zij zich ontwikkelen op pedagogisch en opvoedkundig vlak. Jij bent zo verzekerd van de best mogelijke opvang.


Voordelen van gastouderopvang bij ViaViela

ViaViela heeft als grootste zorg de kwaliteit, ondersteuning en professionele ontwikkeling gastouders. Alles wat we doen is om jouw kind de beste zorg te geven via onze gekwalificeerde gastouders. Zo investeren we continu in scholing en ontwikkeling van gastouders, bieden we pedagogische en opvoedkundige ondersteuning en is er altijd persoonlijke begeleiding.

Benieuwd naar gastouders bij jou in de buurt? Maak gratis een profiel aan en ontdek welke gastouders passen bij jou wensen en behoeften.

Ontdek de gastouders in jouw buurt