Nieuws

regio Uden, Oss, Veghel

Themabijeenkomst 'Rouwverwerking voor kinderen'

ViaViela Uden organiseert samen met het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) een themabijeenkomst 'Rouwverwerking voor kinderen' .

 

Rouwverwerking

Er bestaan veel verschillende soorten rouw. Kinderen kunnen rouwen om het overlijden van een dierbaar persoon, of om een huisdier dat dood is gegaan. Ook het omgaan voor kinderen met een (v)echtscheiding zal worden meegenomen in de bijeenkomst. Wanneer er een ingrijpende gebeurtenis plaatsvindt, kan je kind hierom rouwen.

Iedere leeftijd en ontwikkelingsfase brengt nieuwe vragen met zich mee met betrekking tot verlies en rouw, en vraagt een andere benadering. Daarnaast is het van belang hoe je als persoon zelf met verlies omgaat en hoe je als gastouder een kind op weg kunt helpen met hun verdriet en emoties.

 

Omgaan met rouwverwerking

Rouwverwerking is de manier waarop je kind een plek probeert te geven aan een verdrietige gebeurtenis. Per kind verschilt het hoeveel tijd de rouwverwerking in beslag neemt. Probeer je opvangkind hier zo goed mogelijk in te begeleiden.

Meer informatie over het rouwverwerking bij overlijden vind je hier

De themabijeenkomst zal plaatsvinden op donderdagavond 24 oktober om 19.00 uur in Uden. Interesse? Stuur dan een mail naar uden@viaviela.nl. Meld je snel aan, er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Graag tot dan!