Coronavirus en gastouderopvang

Coronavirus en gastouderopvang

Gastouderbureau ViaViela volgt het corona nieuws op de voet en bekijkt wat het voor (gast)ouders betekent. Wij hebben rechtstreeks contact met het Ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid, Belastingdienst, Branchevereniging Kinderopvang en proberen alle gastouders en ouders zo goed mogelijk te informeren.

Op deze pagina vind je relevante informatie over het coronavirus in relatie tot gastouderopvang. 


Richtlijnen en voorwaarden

Het kabinet heeft het grootste gedeelte van de coronamaatregelen losgelaten. Voor de kinderopvang gelden er geen specifieke maatregelen meer. Daarom komt het protocol Gastouderopvang per 25 april 2022 te vervallen. Mocht het virus weer oplaaien en er nieuwe maatregelen worden aangekondigd, dan kan het protocol weer geactiveerd worden.

In dit informatiedocument Gastouderopvang & COVID-19 zijn verwijzingen opgenomen naar websites waar je meer informatie kunt vinden over algemene coronamaatregelen die gelden en overige relevante informatie gerelateerd aan de kinderopvang en COVID-19. Download het informatiedocument.


Actuele informatie

Zorg dat je als opvangprofessional en als ouder op de hoogte blijft van het laatste nieuws en adviezen. Volg de onderstaande media voor actuele informatie:

  • Kijk voor informatie in jouw regio op de website van de regionale GGD
  • Het RIVM geeft op hun website antwoorden op veel gestelde vragen
  • De Rijksoverheid heeft een speciale pagina ingericht voor vragen over het coronavirus en de kinderopvang
  • De Brancheorganisatie Kinderopvang (BK) geeft op hun website veel informatie over het Coronavirus
  • De Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang (BMK) geeft op haar website actuele informatie
  • BOinK is de Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang. Op hun website vind je meer informatie, onder ander de meest recente beslisboom.
  • Staat jouw vraag hier niet tussen? Bel dan met het RIVM 0800-1351, het algemene nummer van de GGD (0900-364 64 64) of de GGD in jouw regio.

Volg onze Facebookpagina, zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste updates.