Pedagogiek voor gastouders

Pedagogiek voor gastouders - Introductie

Als je als opvangprofessional aangesloten bent bij ViaViela is het belangrijk dat je ons pedagogisch beleid kent en hiernaar handelt.


Pedagogisch werkplan

Maak je pedagogisch werkplan met ViaViela

ViaViela ondersteunt je met tools die je helpen het pedagogisch beleid in de praktijk te brengen. Zo werken we met een pedagogisch werkplan in de vorm van het pedagogisch kwaliteitshuis. Het kwaliteitshuis vormt de kapstok waaraan jij al jouw kennis en ervaring kunt ophangen. Daarmee maak je, aan de hand van praktische voorbeelden, jouw pedagogisch handelen zichtbaar. Voor jezelf, voor ouders en voor de GGD.


Opzet Pedagogisch Kwaliteitshuis

Het Kwaliteitshuis is gebaseerd op de vier pedagogische basisdoelen van prof. J.M.A. Riksen Walraven, zoals genoemd in de Wet Kinderopvang. Deze doelen koppelen we aan de interactie tussen jou en je opvangkind, de interactie tussen je opvangkind en andere kinderen, de speel-leeromgeving en activiteiten. Zo ontstaat er een prachtig huis met een voordeur en maar liefst vijftien kamers.


Pedagogische nieuwsbrieven

Als aangesloten gastouder bij ViaViela ontvang je iedere 6 weken van ons een nieuwsbrief waarin we je meenemen naar de verschillende kamers van ons pedagogisch kwaliteitshuis. Zo beschik jij straks over alle bouwstenen om het Pedagogisch Kwaliteitshuis voor jouw opvang helemaal naar eigen smaak in te richten. Met een eigen pedagogische aanpak die voor jou, voor je opvangkinderen en voor hun ouders voelt als ‘thuis’. Heb jij al een Kwaliteitshuis gemaakt? Gebruik de nieuwsbrieven dan als extra inspiratie en verdieping.


Workshop

Wist je dat we ook een workshop aanbieden waarbij je met meerdere gastouders aan de slag gaat met het kwaliteitshuis? Vraag naar de mogelijkheden bij jouw ViaViela contactpersoon of bekijk de kalender.


Pedagogisch beleid in beeld

Bekijk in één minuut hoe de visie van ViaViela eruit ziet!

Bekijk filmpje