Nieuws

regio Goes, Schouwen-Duiveland, Kapelle

Uitnodiging: Online cursus taalontwikkelingsstoornis (TOS)

Van Kentalis kregen wij het bericht dat zij tijdelijk gratis online cursussen aanbieden over taalontwikkelingsstoornissen. Ongeveer 7% van de kinderen op de basisschool heeft een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Dat zijn twee kinderen in een schoolklas van 30 leerlingen. TOS is een relatief onbekend probleem, terwijl de stoornis zich vaker voor- doet dan bijvoorbeeld autisme dat bij 1% van de kinderen voorkomt.


Online cursussen

Praat je (opvang)kind niet goed en kun je jouw (opvang)kind moeilijk verstaan? Of begrijpt je (opvang)kind niet goed wat anderen zeggen? Maak je je zorgen over de taalontwikkeling en wil je meer weten over problemen in de taalontwikkeling? En over wat het betekent voor jou en het kind als het kind een taalontwikkelingsstoornis (TOS) heeft?

In de online cursus leer je wat een TOS is, hoe deze zich kan uiten en wat het hebben van TOS betekent voor het kind en voor jou. Ook worden suggesties gegeven over het in gesprek gaan met het kind. Voor elke leeftijdsgroep is een aparte module beschikbaar.


Schrijf je gratis in

Via deze link vind je meer informatie. Gebruik bij de aanmelding de volgende kortingscode: ONLINELEREN_LENTE2020. Je kunt je tot 1 september gratis inschrijven; vanaf het moment van inschrijving heb je een jaar lang toegang tot de cursus in de Kentalis Leeromgeving. Je hebt de keuze uit:

- Voor (gast)ouders van jonge kinderen 'Zelf op weg met TOS'
- TOS Online voor (gast)ouders van kinderen van 6-12 jaar
- TOS Online voor ouders van kinderen vanaf 13 jaar


Doe er je voordeel mee en veel plezier!