Een gezonde leefstijl start bij de gastouder

Als gastouder zorg je voor een omgeving waar kinderen veilig en gezond kunnen opgroeien. Je maakt op een positieve manier gebruik van jouw invloed die je hebt op kinderen, hun omgeving en hun ouders. Met deze permanente scholing wil ViaViela actief bijdragen aan het grootbrengen van een gezonde volgende generatie. Gezonde Gastouderopvang is een afgeleide van het educatieve programma Gezonde Kinderopvang, een succesvol initiatief van het RIVM, de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Wil jij jezelf blijven ontwikkelen in je vakgebied en wil je meer weten over hoe jij het voorbeeld kan zijn voor een gezonde leefstijl? Maak dan kennis met ‘Gezonde Gastouderopvang’! 

Waarom Gezonde Gastouder worden?


  • Draag bij aan een gezonde generatie
  • Verhoog de kwaliteit van je opvang
  • Betrouwbare informatie
Aanmelden

Educatief programma

Via diverse werkvormen leren gastouders alles over een gezonde leeftstijl. Zo hebben gastouders van ViaViela gratis toegang tot online cursussen. Thema's die aan bod komen zijn: gezonde voeding, bewegen, media-opvoeding, groene opvang, sociaal-emotionele ontwikkeling en hygiëne.

Geef het goede voorbeeld

Gastouders spelen, net als ouders, een belangrijke rol bij het aanleren van een gezonde leefstijl bij jonge kinderen. Het goede voorbeeld geven en structureel de gezondheid van kinderen bevorderen is de sleutel tot een gezonde generatie kinderen.

„Mijn opvangkinderen verwen ik met gezond eten en lekkere, verantwoorde tussendoortjes“ Gastouder Petra, ambassadeur Gezonde voeding

Werk samen met ouders

ViaViela helpt je met inhoudelijke kennis over een gezonde leefstijl, interactievaardigheden en communicatietools die je praktisch kunt toepassen in je gesprekken met ouders. 

Ik word graag een gezonde gastouder