Nieuws

regio Breda, Oosterhout, Etten-leur

Bezoek VVD Kamerlid

Om een goed beeld te krijgen van gastouderopvang, bezocht VVD kamerlid Bas van ’t Wout afgelopen woensdag 8 maart onze gastouder Sanne Brummelkamp – Wirken in Chaam. Sanne, een ondernemende gastouder die werkt met KIKI en het Observatie-instrument van ViaViela, heeft een goede voorstelling gegeven van hoe een dag van een gastouder eruit ziet.

Voorafgaand aan dit bezoek had Bas van ’t Wout bovendien nog een gesprek met twee leden van het Platform Gastouderopvang. Het kamerlid, met in zijn portefeuille kinderopvang, heeft hierdoor een goede indruk gekregen van het werk wat een gastouder doet. Tevens is de meerwaarde van gastouderopvang duidelijk geworden. Bas van ’t Wout was oprecht geïnteresseerd in het dagritme van de gastouder, en de rol van een gastouderbureau in het geheel.

Kwaliteit en professionaliteit van de gastouder zijn waarden die ViaViela hoog in het vaandel heeft staan, deze waarden worden zeer gewaardeerd door het kamerlid. Dit wordt onder andere gewaarborgd door het gebruik van oudermappen en gastoudermappen. Kamerlid Bas van 't Wout gaf aan de mappen overzichtelijk te vinden, en hij vond ze vol waardevolle informatie staan.

Tot slot vroeg hij wat de gastouder bespreekbaar wilde maken in de politiek. Zijn er nog punten waarvan jij vindt dat ze zeker besproken moeten worden, geef ze dan door! Mailen mag naar r.verdonck@viaviela.nl.