Nieuws

regio Geldermalsen, Tiel, Zaltbommel

Meld je aan voor de Zonnetjesweek!

Het Huidfonds organiseert dit jaar voor de vierde keer de Zonnetjesweek voor kinderen en hun ouders. Deze week, waaraan kinderopvanglocaties gratis mee kunnen doen, is erop gericht om kinderen en ouders te leren hoe je veilig kan genieten van de zon. Bij het ontstaan van huidkanker speelt overmatige blootstelling aan UV-straling van de zon een belangrijke rol. Kinderen lopen een nog groter risico, mede dankzij hun dunne huid. Wat veel mensen zich niet realiseren, is dat elke keer als je verbrandt, het dna van je huid wordt aangetast. En dat kan uiteindelijk - vaak vele jaren later - leiden tot huidkanker. Daarom is het van groot belang kinderen te beschermen.


Het programma

De Zonnetjesweek is een themaweek vol leuke activiteiten, die kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders op een positieve manier betrekken bij zonbescherming. Het gaat over het weren van de zon (schaduwplekken), het kleden tegen de zon (UV-bescherming) en het smeren met zonnebrandcrème. Het is een serieuze boodschap, verpakt in leuke liedjes, kleurplaten en kindvriendelijke activiteiten. Het Huidfonds stelt digitaal materiaal beschikbaar die je als locatie kunt downloaden en kan gebruiken zoals jij wilt.


Maak kans op een Meet & Greet met Ernst en Bobbie en de rest

Ernst en Bobbie zijn de kersverse ambassadeurs van het Huidfonds, en met name van de Zonnetjesweek. Dit betekent dat er ook opdrachten tussen het materiaal zitten waarmee een Meet & Greet met Ernst en Bobbie gewonnen kan worden.

Wanneer?

De Zonnetjesweek vindt plaats van 30 mei tot 3 juni. De materialen worden op 23 mei vrijgegeven voor alle aangemelde locaties. Elke locatie die zich voor 20 mei heeft aangemeld maakt kans op een cadeaupakket. Iedereen die meedoet in week 22 kan meedoen voor de theaterkaarten van Ernst en Bobbie.


Datum komt mij niet uit, en nu?

Geen paniek! Digitaal lesmateriaal is zo opgesteld dat je zelf kunnen bepalen wanneer je hiermee wil starten. Om dit te ontvangen is het wel fijn om je aan te melden zodat je dit wel van ons kan ontvangen. Zodra je de activiteiten hebt, kun je voor jezelf bepalen wanneer je in de zomer hiermee wil starten. Handig he?
De digitale lesmaterialen kan je ontvangen zodra je je hier hebt aangemeld.

We hopen je snel te zien en geniet veilig van de zon!

Met vriendelijke groet,

Gastouderbureau ViaViela
Sonja van Gelderen