Nieuws

regio Gouda, Capelle a/d Ijssel, Woerden

Uitnodiging themabijeenkomst Risicovol Spelen en Peuter4daagse

Bij risicovol spelen gaan kinderen aan de slag met spannende, uitdagende en avontuurlijke activiteiten, waarbij er inderdaad een risico bestaat op een (kleine) verwonding, zoals een schaafwond of bult.

Kinderen leren hiervan! De voordelen van risicovol spelen zijn:

*  Goed voor de motorische vaardigheden, balans, coördinatie en lichaamsbewustzijn;
*  Risico’s beter leren inschatten en daardoor gevaar voorkomen;
*  Meer zelfvertrouwen en onafhankelijker, dit is belangrijk voor het doorzettingsvermogen als kinderen voor een uitdaging staan;
*  Kinderen staan sterker in hun schoenen en kunnen beter conflicten oplossen.


Samen sparren en handvatten

Toch vinden veel gastouders/nanny's het lastig om kinderen hiervoor de ruimte te geven. Je bent toch verantwoordelijk voor het kind van een ander. Daarnaast zijn er regels van de GGD waaraan je moet voldoen, en protocollen om aansprakelijkheid te voorkomen. Veel ouders hebben een over-beschermende houding, en maken zich snel zorgen.

Herken je dit? Het is belangrijk om met elkaar een goede balans te vinden, waarbij je samen kinderen beschermt tegen grote risico’s, maar ze ook leert omgaan met kleine risico’s.

Op donderdag 11 mei van 19.30 tot 21.30 uur organiseren wij een avond om hier met elkaar over te sparren en je wat handvatten te geven. Ouders zijn ook van harte welkom! Locatie: Fokkerstraat 22B, 2811 ER Gouda

Wil je er graag bij zijn? Meld je dan aan via deze link.


Peuter4daagse: doe je mee?

Bewegen is een feestje! Daarom nodigen wij jou uit om samen met jouw opvangkinderen mee te doen aan de Peuter4daagse, naar een idee van JOGG en Koninklijke Wandelbond Nederland (KWbN).

De kinderen wandelen tijdens de Week van de Gezonde Jeugd (van 12 tot 16 juni) vier dagen 15 minuten met de gastouder rondom de opvanglocatie. Na iedere wandeling krijgen zij een stempel en aan het einde natuurlijk de welverdiende medaille. We gaan er een feestelijke week van maken.

Doe je mee? Meld je dan aan via deze link en wij zorgen voor de materialen.

Tip: spreek met een collega gastouder/nanny in de buurt af om samen te wandelen!

Met vriendelijke groet,

Gastouderbureau ViaViela
Team Gouda