Nieuws

regio Gouda, Capelle a/d IJssel, Woerden

Webinar 'Welbevinden en betrokkenheid'

Webinar voor ouders en gastouders over ‘Welbevinden en betrokkenheid’


- Wat als je zou geloven dat álle kinderen er élke dag het beste van willen maken?
- Wat als je zou geloven dat álle kinderen echt zichzelf zouden mogen zijn?
- Wat als je zou geloven dat álle kinderen het liefste doen waar ze goed in zijn?
- Wat zou er dan gebeuren?


In een periode waarin we ons huis bijna niet uitkomen, biedt de techniek mooie mogelijkheden. We nodigen jullie (ouders, gastouders en nanny’s) van harte uit voor een webinar over ‘Welbevinden en betrokkenheid’ op dinsdag 14 april om 19.30 uur.

Suze Roelofs - Emonds van Bureau Tweemonds 'Het centrum voor welbevinden en betrokkenheid' vertelt over het mensbeeld dat schuilgaat achter ‘werken aan en streven naar een hoog welbevinden en hoge betrokkenheid’. Een mensbeeld dat de overtuiging kent dat alle kinderen beschikken over veel mogelijkheden en dat zij in principe toegerust zijn voor hun eigen ontwikkeling. Kinderen hebben recht op risico’s en uitdagingen in spel en spelen. En bovenal hebben ze baat bij volwassenen die in hun mogelijkheden geloven en weten hoe ze de mogelijkheden van kinderen tot ontwikkeling kunnen laten komen.

Tijdens dit webinar gaat het over dat spanningsveld: hoe lukt het om vertrouwen en ruimte te geven in situaties die moeilijk zijn. De theorie wordt ingekleurd met pakkende anekdotes en krachtige beelden en fragmenten en telkens de vraag aan jezelf: hoe is dit voor mij en mijn (opvang) kinderen?

Meld je hier aan voor het webinar. Je ontvangt uiterlijk één dag van te voren de link om in te bellen.

 

Zorg goed voor jezelf en let een beetje op elkaar!