Nieuws

Oosterbeek-eo

Bijeenkomsten laatste kwartaal 2019

Graag nodigen we je uit voor de volgende bijeenkomsten in het laatste kwartaal van 2019:

- 'Omgaan met verlies'
- 'Taalontwikkelingsstoornis' (TOS)


Beide bijeenkomsten zijn zowel voor ouders als gastouders. Lees onderstaand meer over de inhoud van deze bijeenkomsten en hoe je jezelf hiervoor kunt aanmelden. 

 

Workshop 'Omgaan met verlies'

Vanwege de positieve reacties willen we deze bijeenkomst nogmaals aanbieden.

Kinderen kunnen al op jonge leeftijd te maken krijgen met verlies. Bijvoorbeeld een knuffel die zoek raakt, een huisdier dat dood gaat of het overlijden van een familielid. Deze heftige gebeurtenissen zijn voor een kind niet altijd te begrijpen.

Iedere leeftijd en ontwikkelingsfase brengt nieuwe vragen met zich mee met betrekking tot verlies en rouw, en vraagt een andere benadering. Daarnaast is het van belang hoe je als persoon zelf met verlies omgaat en hoe je als gastouder een kind op weg kunt helpen met hun verdriet en emoties.

Tijdens deze avond laat Grietje Vermeer van praktijk 'Oog voor Verlies' je op een interactieve manier kennis maken met verschillende methodes die je kunnen helpen een kind in deze fase te begeleiden.

Datum: maandag 11 november a.s.
Locatie: 'Ons Huis' te Zevenaar
Tijd: inloop vanaf 19.15 uur, start 19.30 uur

Opgeven voor 2 november a.s.

 

Bijeenkomst Taalontwikkelingsstoornis (TOS)

Deze bijeenkomst over TOS wordt verzorgd door behandelaars van Kentalis Doetinchem, werkzaam in de vroegbehandeling voor jonge kinderen waarbij sprake is van een (vermoedelijke) TOS, doof/slechthorendheid en/of autisme.

Samen met jou willen we er graag voor zorgen dat kinderen met een (vermoedelijke) TOS, zich optimaal kunnen ontwikkelen. Deze interactieve avond informeren we je over de spraak-taalontwikkeling van het jonge kind. Daarnaast komt het onderwerp signaleren van problemen in de spraak-taalontwikkeling aan de orde en worden er handvaten gegeven om de taal van het jonge kind te stimuleren. Tot slot is er ruimte om samen in gesprek te gaan en vragen te stellen.
 
Heb je vooraf al specifieke vragen? Geef het door aan je consulente, zodat de medewerker van Kentalis zich hierop kan voorbereiden.

Datum: 28 oktober a.s.
Locatie: Kentalis Doetinchem (Vondelstraat 220, 7002 AW Doetinchem)
Tijd: inloop vanaf 19.15 uur, start 19.30 – 21.30

Opgeven voor 20 oktober a.s.

 

Aanmelden

Heb je interesse? Meld je aan voor één of beide bijeenkomsten door een mail te sturen naar oosterbeek@viaviela.nl.

Graag tot dan!