Nieuws

regio Middelburg, Vlissingen, Terneuzen

Themabijeenkomst: Mijn hoogsensitieve opvangkind

Heeft jouw (opvang)kind last van geurtjes, labeltjes in kleding, harde geluiden?
Is het kind soms angstig of zeer verlegen en vaak perfectionistisch?
Of vermoeid na een dag school of opvang door alle sferen en indrukken? Wellicht heb je dan te maken met een hoogsensitief kind.

 

Hoogsensitiviteit
Hoogsensitieve kinderen staan niet graag op de voorgrond en lijken anders te voelen dan andere kinderen. Ze zien relationele verbanden tussen kinderen of volwassenen en voelen aan wat anderen nodig hebben, maar kunnen daar niet altijd gehoor aan geven. Soms nemen ze die gevoelens over, zonder te beseffen dat het van een ander is. Ze beschikken over een wijsheid en een heldere blik, die je als (gast)ouder soms versteld doet staan. 

 

Inhoud bijeenkomst
Door meer inzicht te krijgen in wat er gebeurt bij hoogsensitiviteit en wat de emoties zijn die daarbij komen kijken, kun je als gastouder stappen nemen om meer rust te ervaren binnen je opvang. Wellicht kun je ook ouders in bepaalde situaties adviseren wat ze kunnen doen.

Tijdens deze bijeenkomst krijg je gedurende 2 uur meer inzicht in de eigenschappen van (introverte) hoogsensitieve kinderen en wat deze kinderen nodig hebben om stevig in hun schoenen te staan zonder hun eigen persoontje en bijbehorende behoeftes uit het oog te verliezen.

Uiteraard kun je ook specifieke vragen stellen over jouw hoogsensitieve (opvang)kind. Zo krijg je naast de theorie, ook handvaten die je kunt gebruiken in de praktijk.


Even voorstellen: Yvonne Anker
De bijeenkomst wordt verzorgd door Yvonne Anker. Zij is werkzaam bij het Centrum Jeugd en Gezin en heeft de opleidingen gezinscoach en hoogsensitiviteitscoach gevolgd.

Daarnaast is Yvonne moeder van 2 hoogsensitieve kinderen. Zelf zegt zij daarover:

'Beide van mijn kinderen zijn anders hoogsensitief, maar de jongste is zo gevoelig en zó ver over haar grenzen gegaan om te voldoen aan de verwachting van de buitenwereld dat ze op 7 jarige leeftijd helemaal is vastgelopen, een burn-out kreeg en niet meer naar school kon.

Ik zou willen dat iemand me ooit eerder had verteld wat hoogsensitiviteit is. Gelukkig komt er steeds meer informatie hierover. Door mijn ervaringen wil ik niets liever dan anderen goed informeren, zodat ze juist kunnen handelen en geven wat het kind nodig heeft.'

 

Aanmelden
De bijeenkomst vindt plaats op dinsdagavond 29 juni te Goes. Het definitieve tijdstip en adres ontvang je in de bevestiging.

Wil jij er graag bij zijn? Klik dan op deze link om je aan te melden.

Let op: Het aantal plaatsen is beperkt, dus wacht niet te lang! Je kunt je aanmelden tot 15 juni. Je deelname is pas definitief na onze bevestiging. Deze ontvang je na 15 juni. 

Graag tot 29 juni!