Nieuws

regio Weert, Roermond, Leudal

Uitnodiging workshop: Gezonde voeding en beweging

Graag nodigen we je uit om deel te nemen aan onze workshop Gezonde voeding en beweging op dinsdag 26 september.

Als gastouder zorg jij voor een omgeving waar kinderen gezond en veilig kunnen opgroeien. Gezonde voeding en -beweging bieden kinderen de bouwstoffen om te groeien en om zich te ontwikkelen. Daarbij maakt het voedings- en bewegingspatroon van kinderen vooral de eerste levensjaren grote veranderingen door. Die ontwikkeling maak jij als gastouder van dichtbij mee!

Als gastouder ben je voor ouders een partner in gezonde (op)voeding. Door op je opvang bewust gezonde voeding aan te bieden, stimuleer je een gezonde leefstijl bij je opvangkinderen. Zo help je kinderen bij het leggen van een gezonde basis, waar zij een leven lang plezier van hebben!

Tevens heb je als gastouder een actieve rol in het stimuleren van beweging. Bewegen levert bij jonge kinderen een belangrijke bijdrage aan motorische, persoonlijke, sociale en emotionele vaardigheden. Bewegen heeft daarnaast ook een positief effect op bot- en spierontwikkeling, hersenontwikkeling en preventie van overgewicht. Voor kinderen onder de vier jaar zijn er aanwijzingen dat zij veel te weinig bewegen. En dat terwijl kinderen de wereld ontdekken door vrij te bewegen en daarbij al hun zintuigen gebruiken!

Tijdens de workshop krijg je meer uitleg en tips over gezonde voeding en bewegen.


Meer informatie en aanmelden

Deze workshop vindt plaats op dinsdag 26 september van 19.30 tot 21.30 uur. We verwelkomen je graag in 't Volkshoes aan de Pastoor Schoenmaeckersstraat 8, 6163 BW in Geleen.

Meld je aan via deze link of door een mail te sturen naar: d.bethlehem@viaviela.nl onder vermelding van 'Workshop Gezonde Opvang'.

Ter voorbereiding op deze workshop vragen we je om de app “Kahoot” op je telefoon te installeren.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust!

Graag tot 26 september!

Met vriendelijke groeten,

Gastouderbureau ViaViela
Daphne Bethlehem