Vacature Pedagogisch Medewerker

regio Goes, Schouwen-Duiveland, Kapelle

Pedagogisch Medewerker gezocht!

Wat ga je doen?

Als gastouder vang jij kinderen op in je eigen huis. Je doet dan ook alles wat de ouder zelf zou doen, zoals het kind verzorgen, eten geven, met het kind spelen en het naar bed brengen. Door het creëren van een fijne en veilige omgeving kunnen kinderen zich ontwikkelen in jouw opvang. Met de diverse activiteiten die je aanbiedt help je mee om kinderen hun talenten te laten ontdekken. Dit maakt het werk als gastouder uitdagend en afwisselend.

Je bepaalt zelf op welke dagen en tijden jij kinderen opvangt en hoeveel kinderen je wilt opvangen (max 6), afhankelijk van de leeftijd. Het is dan ook mogelijk om gastouderopvang met de zorg van eigen kinderen te combineren. 

Waar je op een BSO vaak het speelkameraadje bent voor kinderen, ben je als gastouder nauw betrokken bij de ontwikkeling van het kind. Je begeleidt kinderen in groepsverband en individueel en met de diverse activiteiten die je aanbiedt help je mee talenten te ontdekken. Je bent een stimulans in de ontwikkeling van het kind en je zult ze zien opgroeien vanaf de leeftijd van 0-12 jaar. Hierbij zal je kinderen begeleiden om hun eigen weg te vinden in de wereld.

 

Wat zijn de functie-eisen:

- Als gastouder moet je beschikken over: een MBO-2 diploma Helpende Zorg en Welzijn, of een diploma dat vermeld is op de diplomalijst, of een certificaat goed gastouderschap (behaald voor 2011).

- Je zet je vaardigheden en kennis in om de kwaliteit te waarborgen.

- Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift.

- Je hebt pedagogische kennis, specifiek over de ontwikkelingsfases van een kind.

- Je communiceert gemakkelijk met ouders, kinderen en collega’s..

- Je bent bereid en in staat om je privé-situatie op professionele wijze te combineren met je gastouderopvang.

- Je bent gemotiveerd om te groeien in kennis en ervaring en wil investeren in je eigen ontwikkeling.

 

Wij bieden:

- Hulp om je eigen kleinschalige kinderopvang te starten aan huis.

- Vraagouders en opvangkinderen bij jou in de buurt. 

- Ondersteuning van een vast contactpersoon waardoor je je als pedagogisch medewerker of gastouder volledig kan focussen op de begeleiding en ontwikkeling van de kinderen.

- Vrijheid en flexibiliteit in je dagindeling.

- Een passend uurtarief die jij zelf bepaalt net zoals je werkdagen en -tijden. Een gastouder verdient bij ons gem. tussen de EUR 5,00 en EUR 7,00 per kind per uur. 

- Een gastouder aan huis krijgt een gem. uurtarief van EUR 18,00 per uur.

- Veilige en snelle uitbetaling van je gastoudervergoeding.

- De mogelijkheid tot het volgen van scholing in de vorm van workshops, themabijeenkomsten en online cursussen.

- Naar wens het begeleiden en opleiden van stagiaires om je kennis over te brengen

 

Dienstverlening aan huis

Misschien wil je alleen opvang aanbieden in het huis van de ouders. Dat is ook mogelijk. Je hebt dan recht op uitbetaling van het bruto minimum uurloon incl. 8% vakantietoeslag en vakantie uren. Een Nanny krijgt ongeacht het aantal kinderen dat zij tegelijkertijd opvangt, een vast bedrag per uur. Dit tarief ligt tussen de €12,- en €22,- Omdat de opvang plaatsvindt in huis van de vraagouder, blijft het kind gewoon in zijn/haar vertrouwde omgeving, zonder extra prikkels van buitenaf. Bovendien loopt het normale dagritme van de kind(eren) tijdens opvangdagen gewoon door.

 

Coaching gastouders

Als gastouder ben je niet in loondienst bij ViaViela maar werk je als zelfstandige. Een vast contactpersoon onderhoudt regelmatig telefonisch en persoonlijk contact en adviseert en ondersteunt jou als ZZP’er. Op deze manier worden administratieve, contractuele en financiële zaken rondom de bemiddeling tussen jou en de vraagouder gemakkelijker gemaakt en kan jij je vooral focussen op datgene wat je leuk vindt. Namelijk het opvangen van kinderen! 

Om ervoor te zorgen dat je als gastouder voldoet aan alle wettelijk gestelde kwaliteitseisen, verzorgen wij scholingsactiviteiten: zoals kinder-EHBO, online cursussen, workshops en thema avonden.

Vestiging: Goes, Schouwen-Duiveland, Kapelle

 

Geïnteresseerd?

Heeft deze vacature je geïnteresseerd maar zijn nog niet al je vragen beantwoord? Dan mag je altijd contact opnemen via telefoon of mail.

 

Direct solliciteren? Dat kan natuurlijk ook. Meld je dan hier aan.

 

Gastouderbureau ViaViela hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees hier onze privacyverklaring.