Nieuws

regio Zevenaar, Doetinchem, Oude IJsselstreek

Uitnodiging online workshop: Talking Drawings, het vervolg!

Vorig jaar heb je de workshop 'Krassend de wereld in' kunnen volgen van Talking Drawings. Je hebt kennis kunnen maken met de magische wereld die schuilgaat achter een op het oog normale tekening.

Dit jaar bieden we het vervolg aan: 'De Koppoter trekt de wereld in'. Tijdens deze workshop duiken we in de betekenis van huis- en menstekeningen.


Huis- en menstekeningen

Liel Prijs - Geurts van Talking Drawings vertelt:

"Wist je dat een huistekening gaat over de innerlijke belevingswereld en het gezinsleven van het kind? Hoe is de balans in het gezin? Maakt het kind makkelijk contact?

Bij wie kan hij zijn stoom afblazen in het gezin? Groeit het kind op in een harmonieus gezin of leeft het kind in twee verschillende huizen? Wat is bijvoorbeeld de betekenis van een raam met tralies, het ontbreken van een voordeur en zo zijn er nog veel meer elementen die we gaan bekijken.

Een mens-tekening of de ‘dit-ben-ik tekening’ geeft informatie over hoe het kind in zijn vel zit. Durft het kind de ruimte in te nemen, zou het meer gezien willen worden, is het kind gevoelig voor prikkels van buitenaf, is het een denker of voelt het kind juist veel aan?"

Inzicht in huis- en menstekeningen kan je veel waardevolle informatie opleveren zonder dat het kind woorden gebruikt.

 

Ben jij erbij?

De workshop vindt online plaats op woensdag 2 februari van 20.00 uur tot 21.30 uur. Je ontvangt van te voren gegevens om in te loggen.

Aanmelden? Klik hier voor het aanmeldformulier.

Let op: Mocht je de eerste workshop vorig jaar gemist hebben, dan kan je deze tweede workshop gewoon volgen!

Graag tot dan!

Met vriendelijke groet,

Gastouderbureau ViaViela

Margriet Peters-Boonstra