Oog voor de eigenheid van het kind

Kinderopvangtoeslag voor ouders

Waarom vinden ouders dit zo belangrijk en welke rol speel jij hierin?

Als erkende gastouder of nanny valt jouw opvang onder ‘formele opvang’. Wanneer ouders voor formele opvang kiezen, kunnen zij aanspraak maken op een tegemoetkoming in hun opvangkosten; kinderopvangtoeslag.

Kinderopvangtoeslag scheelt ouders flink in het bedrag wat zij maandelijks aan opvangkosten kwijt zijn. Voor ouders is het dus belangrijk om te voldoen aan de voorwaarden die de overheid stelt om kinderopvangtoeslag aan te kunnen vragen. Jij bent daar met jouw opvang een belangrijk onderdeel van!

 


Voorwaarden

Om aanspraak te kunnen maken op kinderopvangtoeslag, moeten ouders en de opvang waarvan zij gebruikmaken, aan verschillende voorwaarden voldoen.

  •  Voorwaarden ouders – heb jij geen invloed op

Dit zijn voorwaarden die betrekking hebben op de werk- en gezinssituatie van de ouder(s). Jij hebt hier geen invloed op.

  •  Voorwaarden opvang – heb jij wel invloed op

Deze voorwaarde heeft te maken met het feit dat jij als gastouder of nanny en het gastouderbureau waar je bij aangesloten bent, geregistreerd staan in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK). Dit is de voorwaarde waar jij en jouw gastouderbureau aan moeten voldoen, wil jouw opvang voor ouders een aantrekkelijke optie zijn.

Bij ViaViela weet je zeker dat je je aansluit bij een gastouderbureau met een actieve registratie in het LRK. En wij helpen je graag met dat andere deel: jouw registratie!


Jouw LRK-registratie

Voldoe jij als gastouder of nanny aan alle opleidings- en kwaliteitseisen die de overheid aan je stelt en wil een ouder gebruikmaken van jouw opvang? Dan meldt ViaViela jou en je opvanglocatie via de gemeente aan bij het LRK. 

Zodra je als opvangprofessional bent opgenomen in het LRK, krijg je een actief registratienummer. Dit nummer geven ouders door aan Belastingdienst Toeslagen bij het aanvragen van kinderopvangtoeslag.


LRK-registratie ViaViela

Als gastouder of nanny kun je er bij Gastouderbureau ViaViela altijd op rekenen dat jouw ViaViela-vestiging een actieve registratie in het LRK heeft.

Benieuwd naar het LRK-nummer van jouw vestiging? Toets de postcode van jouw vestiging in op Landelijk Register Kinderopvang.