Alle ruimte om jezelf te ontwikkelen

Scholing en ontwikkeling, speciaal voor nanny’s

Wij dagen onze nanny’s uit om zichzelf te blijven ontwikkelen. We bieden hiervoor een compleet scholingsprogramma en alle pedagogische ondersteuning om je kennis op te frissen, te verrijken en je opvang verder te professionaliseren. Je kunt verschillende modules met thema’s volgen, die aansluiten bij alle aspecten van nanny-opvang. Zo krijg jij alle vrijheid om het verschil te maken. Tussen goede opvang en de béste opvang.


Blijvend ontwikkelen

Wil jij jezelf blijven uitdagen als nanny. Wij bieden je de volgende opleidings- en ontwikkelmogelijkheden, speciaal voor nanny’s:


In de Basiscursus Nanny-opvang kom je erachter aan welke eisen jij als nanny moet voldoen en welke voorwaarden er aan je opvanglocatie worden gesteld. Je leest over jouw rechten en plichten als nanny en wat je kunt verwachten van je gastouderbureau. Ook maak je kennis met de protocollen en geldende richtlijnen binnen de nanny-opvang en leer je wat een GGD-inspectie inhoudt.

Wat komt er allemaal kijken bij het bieden van nanny-opvang? Speciaal voor nanny’s heeft ViaViela een korte praktijkopleiding ontwikkeld, waarmee jij je opvang professioneel en vakkundig inricht. Alle belangrijke aspecten van nanny-opvang komen hierin aan bod. Lees meer over de ViaViela vakopleiding.

ViaViela biedt regelmatig interessante workshops en themabijeenkomsten aan. Zo kun je bijvoorbeeld de online cursus 'Baby's in ontwikkeling' volgen of een workshop volgen over ons pedagogisch kwaliteitshuis. Hiermee geef je extra verdieping aan je vak als nanny en kun je ervaringen uitwisselen met andere nanny’s. Daarnaast kunnen aangesloten nanny’s gratis online cursussen volgen.

Informeer bij jouw ViaViela contactpersoon naar het cursusaanbod of bekijk de pagina van jouw vestiging voor het actuele cursusaanbod.

Je bent als nanny altijd zelfstandig aan het werk. Hoe fijn is het dan om ervaringen uit te kunnen wisselen met andere nanny’s. Wij verzorgen daarom regelmatig bijeenkomsten met collega nanny’s. Tijdens een nanny-kring komen allerlei onderwerpen aan bod, waar je met andere nanny’s over kunt praten.

Pedagogische kwaliteit binnen de gastouderopvang is een steeds belangrijker thema. Wij helpen je bij het maken van je eigen pedagogisch werkplan. Bij ViaViela doen we dat in de vorm van een pedagogisch Kwaliteitshuis. Als eindresultaat heb je een eigen pedagogisch Kwaliteitshuis ingevuld waardoor het voor jezelf, ouders en de GGD zichtbaar is hoe je het pedagogisch beleid van ViaViela in de praktijk brengt.

Als aangesloten nanny bij ViaViela  ontvang je iedere 6 weken van ons een nieuwsbrief waarin we je meenemen naar de verschillende kamers van ons pedagogisch kwaliteitshuis. Zo beschik jij straks over alle bouwstenen om het Pedagogisch Kwaliteitshuis voor jouw opvang helemaal naar eigen smaak in te richten. Met een eigen pedagogische aanpak die voor jou, voor je opvangkinderen en voor hun ouders voelt als ‘thuis’.


Interesse?

Wil je meer weten over ons scholings- en ontwikkelingsaanbod voor nanny's? Meld jezelf dan vrijblijvend en gratis aan en we vertellen je alles over nanny-opvang bij ViaViela